90837
13:43 17.122021

Жителя Мукачівщини засудили до ув’язнення за домашнє насильство та побиття колишньої дружини

Події 1949

За принципової позиції начальника Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури жителя с. Лази засуджено до 1 року 8 місяців позбавлення волі за домашнє насильство (ст. 126-1 КК України) та нанесення колишній дружині легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 125 КК України).

У судовому засіданні прокурор довів, що в жовтні цього року обвинувачений напідпитку вчиняв щодо колишньої дружини домашнє насильство: словесно ображав, погрожував і бив. Під час чергової сварки жінка намагалась втекти від кривдника через вікно будинку. Натомість він схопив її за ногу й потягнув, завдавши тілесних ушкоджень.

За аналогічні злочини чоловік був неодноразово засуджений раніше – до громадських робіт і штрафу. На момент вчинення правопорушень відбував річний іспитовий термін за домашнє насильство.

Наразі вступ вироку щодо нього в законну силу очікується. До цього він перебуватиме під домашнім арештом.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах