62264
16:35 16.122021

Закарпатського патрульного судитимуть за спричинення ДТП, у якому загинуло двоє людей

Події 3310

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно інспектора патрульної поліції в Закарпатській області, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду із двома загиблими.

Вночі 11 червня 2020 року правоохоронець із друзями поїхав з Ужгорода до Києва щоб придбати новий автомобіль.

Опівдні наступного дня, без відпочинку понад добу він пересів на новопридбане авто та вирушив назад до Ужгорода, хоча достовірно знав, що керувати авто у стані втоми заборонено.

Уночі, під час дощу та поганої видимості дороги, патрульний для обгону виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з мотоциклом.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла та його пасажир від отриманих травм загинули на місці.

Патрульний обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також тимчасово обмежено його право керувати транспортними засобами та вилучено посвідчення водія.

Родичами загиблих заявлено цивільний позов на суму 1 млн 188 тис. гривень, який разом з обвинувальним актом направлено до суду.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах