20321
16:32 15.122021

В Ужгороді забудовник має знести об’єкти незавершеного будівництва

Події 9740

Забудовнику на будівництві на вул.Керченській, 11 «а»/Грузинській, 2 в Ужгороді заборонено виконувати будь-які будівельні роботи – рішення Львівського апеляційного суду.

У серпні Ужгородська міська рада подала позов до суду, щоб через виявленні суттєві порушення зобов’язати забудовника за власний рахунок знести об’єкти незавершеного будівництва – будівництво індивідуального житлового будинку на вул. Керченській, 11 «а» і реконструкція з надбудовою та прибудовою власного індивідуального житлового будинку на вул. Грузинській, 2, а також заяву про забезпечення позову шляхом заборони виконувати будь-які будівельні роботи.

Позовну заяву Ужгородська міська рада обґрунтувала тим, що забудовник почав роботи без отримання будівельного паспорта та реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт, проводив їх із порушенням державних будівельних норм, що підтвердили неодноразові позапланові перевірки. Вимоги приписів забудовник не виконав.

Закарпатський обласний окружний адміністративний суд у задоволенні заяви про забезпечення позову міськради відмовив. Не погоджуючись із таким рішенням, Ужгородська міська рада подала апеляційну скаргу.

Львівський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційну скаргу Ужгородської міськради, встановив, що до розгляду справи по суті та набрання судовим рішенням законної сили проведення будівельних робіт становить небезпеку. Також матеріалами справи підтверджено, що управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради проводило позапланові перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм у зв’язку із численними скаргами мешканців прилеглих вулиць.

Враховуючи всі обставини, Львівський апеляційний адміністративний суд постановив апеляційну скаргу Ужгородської міської ради задовольнити, ухвалу Закарпатського обласного окружного адміністративного суду – скасувати, забудовнику та іншим особам – заборонити виконувати будь-які будівельні роботи на об’єкті незавершеного будівництва «будівництво індивідуального житлового будинку на вул. Керченській, 11 «а» та реконструкція з надбудовою та прибудовою власного індивідуального житлового будинку на вул.Грузинській, 2, інформує управління правового забезпечення Ужгородської міської ради.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах