101087
17:45 14.122021

Закарпатські прикордонники повідомили подробиці вилучення величезної партії контрабандних цигарок

Події 4456

Дві спроби тютюнової контрабанди припинили учора ввечері на українсько-румунському кордоні прикордонники Мукачівського загону спільно з митниками. В обох випадках приховати сигарети намагались громадяни Білорусі.

Чоловіки їхали вантажними автомобілями марки «Мерседес» з російськими реєстраційними номерами транзитом через територію України. З Росії до Сербії один із білорусів перевозив вантаж паперу, інший – гречаної крупи. Перетнути кордон водії мали намір в пункті пропуску «Дякове», куди прибули з різницею в одну годину.

Під час поглибленого огляду першої вантажівки, у якій знаходився вантаж паперу, спільна оглядова група виявила в технологічних порожнинах рефрижераторної установки причепу сховок із тютюновими виробами. 36-річний білорус спакував у нехитрий тайник 1950 пачок сигарет. Його 35-річний співвітчизник, обладнав аналогічний сховок, у якому вмістив 2310 пачок сигарет.

Крім того, обидва водії «утеплили» сигаретами кабіни своїх вантажівок. Усі конструктивні порожнини, розташовані з боків та у верхніх і нижніх частинах, як зовні, так і зсередини тягача – білоруси вщерть заповнили тютюновими виробами. Зі сховків у кабінах іноземців дістали ще 7380 пачок сигарет.

Огляд вантажівок тривав більше 7 годин. Дістати зі сховків усі приховані від прикордонно-митного контролю тютюнові вироби змогли вже аж над ранок. Загальна кількість сигарет склала 11640 пачок.

Виявлені тютюнові вироби у горе-контрабандистів вилучили разом із вантажівками. Вартість вилучених сигарет може скласти більше 350 тисяч гривень. Сума вилучених тягачів з рефрижераторами склала близько 5,4 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини