101038
09:41 14.122021

На МП Дякове у рефрижераторах двох вантажівок виявили приховані сигарети

Події 1845

Білоруським водіям довелося «розпрощатися» на кордоні з двома «Мерседесами» через приховані у рефрижераторах кілька ящиків сигарет.

Із Росії в Сербію транзитом через Україну прямували дві вантажівки під керуванням білоруських водіїв, які для перетину кордону обрали митний пост «Дякове-автомобільний», що у зоні діяльності Закарпатської митниці.

Під час проходження митних процедур обидва перевізники впевнено запевняли інспекторів, що нічого прихованого не переміщують.

З огляду аналізу та ризиків, досвідчені митники вирішили перевірити великогабаритні транспортні засоби, а надто рефрижератори, де, як правило, порушники часто вдаються до приховування цигарок.

Відтак, після демонтажу, інспектори виявили приховані у рефрижераторах сигарети торгової марки «Rothmans» акцизної марки Білорусії в загальній кількості 3500 пачок.

Наразі документується порушення, відносно водіїв складаються протоколи за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті – штраф у розмірі 100% вартості предметів порушення з їх конфіскацією, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення таких товарів через митний кордон України.

Приблизна вартість прихованих 350 блоків сигарет становить 350 тис грн, а тягачі марки «Мерседес» з рефрижераторами – 4,5 млн грн. Справу скерують до суду, а поки предмети правопорушення, в даному випадку і сигарети, і тягачі з рефрижераторами, вилучено на склад митниці.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах