100941
16:09 11.122021

У Закарпатській ОДА обговорили питання розбудови та модернізації митно-прикордонної інфраструктури в області

Події 3490

У Закарпатській ОДА відбулася робоча нарада щодо реалізації проєктів з розбудови та покращення контрольно-пропускних пунктів Закарпаття. Про хід виконання запланованих робіт з відновлення та модернізації митно-прикордонної інфраструктури доповіли перший заступник начальника Закарпатської митниці Микола Кутєпов та начальник управління адміністративно-господарської діяльності митниці Едуард Маляр.

Посадовці детально розповіли про реалізацію проєкту із відновлення навісу над вантажним терміналом митного посту «Ужгород-автомобільний». Державна митна служба України вже оголосила тендер на проведення робіт.

Також йшлося про будівництво складської бази для зберігання вилученого та конфіскованого майна на території згаданого митного посту.

Не оминули питання розбудови таких перспективних пунктів пропуску, як «Паладь Комарівці – Руське», що на кордоні зі Словаччиною. Наразі вже розроблено детальний план території та планується відвести земельну ділянку до кінця цього року.

Говорили й про необхідність будівництва іншого переходу, який планується відкрити на кордоні з Польщею, «Лубня – Волосате». А також – про вжитті заходи через аварійну ситуації на митному посту «Вилок», де також необхідно провести демонтаж та заміну конструкцій, які наразі в аварійному стані.

Щодо перспективи будівництва КПП «Біла Церква – Сігету Мармацієй», що на українсько-румунському кордоні, то вже отримано у постійне користування 11,4 га земельної ділянки під зведення митно-прикордонної інфраструктури. Тут також буде встановлено стаціонарні скануючі системи, сервісні зони для великогабаритних автомобілів, до яких збудують понад один кілометр під’їзної дороги.

Дискусійним питанням було про те, щоб Ужгородська міська рада прийняла рішення про розробку детального плану щодо розбудови сервісної зони поблизу обласного центру. Зазначалося, що накопичення черг перед пунктом пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» виникають, в тому числі, і через відсутність належних умов для водіїв та подорожуючих.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах