100901
13:29 10.122021

Серед типових правопорушень на Закарпатській митниці незаконне ввезення автівок

Події 2032

До яких способів та механізмів вдаються порушники на кордоні для переміщення товарів з порушенням вимог митного законодавства, поінформували в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями правил Закарпатської митниці.

Так, до прикладу, в листопаді 2021 року підрозділи митниці проведели ряд аналітично-пошукових та перевірочних заходів, в тому числі з використанням можливостей міжнародної взаємодії, до схемних порушень митного законодавства, які мали однаковий механізм та періодично фіксувалися в зоні діяльності Закарпатської митниці.

Посадовці кажуть, що серед типових правопорушень – незаконне ввезення на митну територію України транспортних засобів на підставі документів, що мають ознаки підробки або в яких зазначені неправдиві відомості. У листопаді п.р. складено 90 протоколів про ПМП на суму 7,8 млн грн.

Далі. Не секрет, що громадяни не полишають спроб переміщувати з приховуванням від митного контролю або поза митним контролем тютюнові вироби, як один з найприбутковіших товарів при їх продажу на території Європейського Союзу. Порушники кордону вдаються до будь-яких методів їх приховування, зокрема: в особистих речах, часто в конструктивних порожнинах автомобілів та автобусів та у спеціально виготовлених тайниках.

За останній місяць загалом заведено 5 справ за ознаками порушення ст.ст.482, 483 МКУ, у яких предметами правопорушення виступали тютюнові вироби, а це – понад 7,6 тис пачок, загальною вартістю 335 тис грн. Вилучені митниками транспортні засоби, які використовувалися як засоби переміщення предметів правопорушення, оцінено у майже мільйон гривень.

Також спостерігається тенденція до збільшення спроб переміщення громадянами дороговартістних одягу та взуття відомих торговельних марок. Перевізники в обхід декларуванню та оподаткуванню намагаються завезти на митну територію України бренди під виглядом вживаних речей. Таким чином, нехтують митним законодавством, де чітко вказано на яку суму та скільки кг довзоляється завозити в Україну товарів на одну особу.

У листопаді п.р. заведено 8 таких справ, з яких – 3 справи про порушення митних правил – за ознаками порушення ст.471 МКУ на суму майже півмільйона гривень та 5 справ за ознаками порушення ст.472 МКУ (остаточну вартість предметів правопорушення встановить спеціаліст-експерт).

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах