100730
15:45 8.122021

За самовільне користування надрами на Закарпатті підприємство заплатить понад півтора мільйона гривень

Події 1769

Ще в червні 2018 року ТОВ «АКВА-АГРО» з метою влаштування водойми для поливу сільськогосподарських культур отримало від Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса погоджений робочий проєкт будівництва водойми за межами населеного пункту на території Сторожницької сільської ради Ужгородського району Закарпатської області. Однак, в подальшому Товариство на кількох земельних ділянках в межах території Холмківської ТГ, у водоохоронній зоні річки Уж, здійснювало поза проєктними межами без дозвільних документів забір піщано-гравійної суміші.

За даним фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України.

В рамках провадження Державна екологічна інспекція у Закарпатській області відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами провела розрахунок на суму 1 680 000 гривень.

Ужгородська окружна прокуратура Закарпатської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю «АКВА-АГРО» про відшкодування шкоди заподіяної внаслідок самовільного користування надрами у розмірі 1 680 000 гривень.

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням економічних інтересів держави шляхом завдання матеріальної шкоди внаслідок незаконного видобування підприємством надр.

В листопаді Господарський суд Дніпропетровської області постановив стягнути на користь держави з ТОВ «АКВА-АГРО» зазначені кошти.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини