100559
08:45 6.122021

В Ужгороді журналісту спалили авто

Події 2094

Учора близько 5.20 години на лінію «102» надійшло повідомлення про загорання автомобіля по одній із вулиць на околиці Ужгорода.

За вказаною адресою прибули пожежники та слідчо-оперативна група поліції. Під час огляду місця події з’ясувалося, що вогнем повністю пошкоджено автомобіль марки «Subaru Forester» та частково автівку «Volkswagen Beetle», що була припаркована неподалік.

Обидва транспортні засоби були у користуванні жителя Ужгородщини, який займається журналістською діяльністю.

Наразі поліція встановлює всі обставини події. За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, шляхом підпалу).

Розслідування у справі триває.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Як повідомив голова Спілки журналістів України Сергій Томіленко у Фейсбуці, автівки належать закарпатському журналістові Павлові Білецькому та його дружині.

У коментарі НСЖУ журналіст повідомив, що цей підпал він пов’язує із своєю професійною діяльністю: «Більше ні з чим не можу пов’язати», – написав Томіленко у пості.

Згідно з його словами, на місце інциденту оперативно приїхали рятівники та представники поліції, а в своїх показах журналіст вказав єдиною можливою причиною свою професійну діяльність.

«Національна спілка журналістів України засуджує брутальний злочин, який є актом залякування закарпатських журналістів. Спілка висловлює свою солідарність із колегою та закликає поліцію до оперативного та ефективного розслідування», – заявив голова НСЖУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах