100537
09:28 5.122021

Поліцейські Закарпаття затримали вантажівку, якою перевозили паливо не сплативши акцизний податок

Події 1821

Співробітники поліції Закарпаття в рамках профілактичної операції продовжують вживати заходів щодо виявлення порушень у сфері обігу підакцизних товарів та пального.

4 грудня, близько 10:00 на в’їзді в область у населеному пункті Нижні Ворота поліцейські Воловця спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань зупинили для перевірки вантажівку марки «VOLVO».

За кермом автомобіля перебував 47-річний мешканець Харківщини. В цистерні водій перевозив бензин. Під час перевірки товаро-транспортних накладних на відпуск нафтопродуктів з’ясувалося, що за відомостями однієї з них не сплачений акцизний податок.

Для документування на місце події прибула слідчо-оперативна група, яка вилучила документацію та транспортний засіб з 32 тоннами пального.

Наразі поліція за цим фактом проводить перевірку. У діях чоловіка вбачаються ознаки адміністративного правопорушення передбаченого статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності (несплата акцизного податку). Відповідно до санкції статті передбачено покарання у вигляді штрафу розміром від 17 до 34 тисяч гривень з конфіскацією пального та транспортного засобу, інформує Головне управління Національної поліції в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах