100486
16:20 3.122021

Підприємство має сплатити штраф 1,68 млн грн за самовільний видобуток піщано-гравійної суміші на Ужгородщині

Події 2184

Господарський суд Дніпропетровської області задоволив позов керівника Ужгородської окружної прокуратури щодо стягнення 1 млн 680 тис. грн шкоди, завданої екологічними порушеннями. Позов подано до товариства з обмеженою відповідальністю в інтересах держави в особі Держекоінспекції в Закарпатській області.

Прокуратура встановила, що підприємство здійснювало видобуток піщано-гравійної суміші у водоохоронній зоні річки Уж без відповідного дозволу на користування надрами. Роботи проводили під видом будівництва меліоративної споруди – озера. Водойму поблизу одного з сіл на Ужгородщині нібито мали використовувати для поливу сільськогосподарських культур. Однак товариство діяло всупереч погодженому проєкту і самовільним видобутком піщано-гравійної суміші спричинило істотну шкоду навколишньому середовищу та завдало матеріальних збитків.

Водночас за цим фактом є і кримінальне провадження, яке вже розглядається в Ужгородському міськрайонному суді. Прокурори окружної прокуратури підтримують публічне обвинувачення щодо керівника товариства, дії якого кваліфікують за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах