23940
15:18 3.122021

На Закарпатті лісогосподарське підприємство має відшкодувати майже 600 тис. грн за допущені незаконні рубки

Події 2268

Ужгородська окружна прокуратура в судовому порядку зобов’язала одне з лісогосподарських підприємств району сплатити майже 600 тис. грн збитків від незаконної рубки. Західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та залишив в силі рішення Господарського суду Закарпатської області, яким у квітні цього року задоволено позов щодо стягнення вказаної суми на користь держави.

Так, у лютому минулого року Державна екологічна інспекція у Закарпатській області під час перевірки виявила порушення вимог Лісового кодексу на територіях, що перебували в користуванні підприємства. Попри наявні зобов’язання, воно належним чином не забезпечило охорону та захист лісових угідь, допустивши протиправні рубки та пошкодження дерев у семи лісництвах.

Підприємство не відшкодувало збитки добровільно, тож прокурор звернувся до суду з відповідним позовом. Зауважимо, що у цій ситуації йдеться про порушення як екологічних, так і економічних інтересів держави, адже грошові стягнення за шкоду, завдану порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської діяльності, є джерелом формування державного та місцевого бюджетів.

Господарський суд Закарпатської області позовну заяву задоволив, однак підприємство оскаржило це рішення. В апеляції суд відмовив у задоволенні цієї скарги, залишивши без змін рішення суду першої інстанції. Таким чином воно вже набрало законної сили і найближчим часом буде звернуто до виконання.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах