100309
10:26 30.112021

За тиждень на Закарпатті проведено майже 1500 перевірок карантинних вимог

Події 2361

За тиждень спеціалісти ГУ ДПСС Закарпаття здійснили близько півтори тисячі перевірок дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних обмежень.

Так, за період з 22.11.2021 по 29.11.2021 року фахівці ГУ ДПСС краю у межах своїх повноважень здійснили 1475 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 195 об’єктах виявили певні порушення карантинних обмежень (що становить 13,2%), на усунення яких надали 126 приписів (пропозицій) керівникам для усунення недоліків, ініціювали складання 103 протоколів та постанов.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

  • 33 дошкільні заклади, порушення не виявлено;
  • 31 заклад загальної середньої освіти, порушення не виявлено;
  • 2 ПТУ та коледжі, порушення не виявлено;
  • 277 закладів громадського харчування, виявлено порушення на 26 об’єктах (надано 21 припис, ініційовано складання 6 протоколів та постанов) ;
  • 483 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 80 об’єктах (надано 42 приписи та ініційовано складання 52 протоколів та постанов, у 2 випадках поінформовано правоохоронні органи) ;
  • 209 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 25 об’єктах (надано 6 приписів, ініційовано складання 19 протоколів та постанов) ;
  • 1 торговельно-розважальний центр, порушення не виявлено;
  • 1 заклад сфери культури (кінотеатр, клуб та ін.), в якому виявлено порушення;
  • 67 аптек, оптик, порушення не виявлено;
  • 40 перукарень і салонів краси, порушення виявлено на 7 об’єктах (надано 7 приписів) ;
  • 4 спортивні зали, фітнес-клуби, басейни, порушення не виявлено;
  • 11 готелів, хостелів, порушення виявлено на 1 об’єкті (надано 1 припис) ;
  • 179 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 39 об’єктах (надано 32 приписи, ініційовано складання 26 протоколів та постанов).

Також щоденний забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там провели 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 16 приписів з пропозиціями керівникам.

Про виконану роботу та про заходи профілактики захворювання спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області постійно інформують населення. Так, за вказаний період провели 1644 заходи з інформування населення через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Водночас фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів та ін.

На контролі ГУ ДПСС і питання проведення профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції –у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 1301 заходу поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. Також у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3020 транспортних засобів (легкових – 1751, вантажних –1269).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах