100174
16:43 26.112021

На Закарпатті судитимуть експосадовця за незаконне вибуття із державної власності землі вартістю 934 тис. грн

Події 3243

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо ексзаступника начальника відділу в Ужгородському районі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець, діючи водночас і як кадастровий реєстратор, безпідставно здійснив реєстрацію земельної ділянки та відкриття поземельної книги на неї. Йдеться про 0,1 га землі по вул. Другетів в Ужгороді для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд. Усе це громадянин здійснив на підставі проєкту землеустрою, який містив підроблений державний акт про право приватної власності.

Висновки експертизи підтвердили, що вказана ділянка накладається на іншу, яка перебуває у державній власності. Відповідно, дії обвинуваченого призвели до незаконного вибуття землі вартістю 934 тис. грн із власності держави.

На період слідства суд обрав посадовцеві запобіжний захід у вигляді 175 тис. грн застави. Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах